Terjed az allergia, terjed a bio

2017-04-12

Az allergia kiváltó oka az, hogy szervezetünk telítődött a különböző vegyi anyagokkal, amit élelmiszerekkel, gyógyszerekkel beviszünk szervezetünkbe. Ennek egyetlen hatásos módszere a szervezetünk kitisztítása. A Piszkei Öko pékség 21 éve foglalkozik egészséges életmódot támogató, vegyszermentes pékáruk gyártásával. Termékeik a különböző allergiák és a tudatos étkezés iránti igény terjedésével egyre népszerűbbek.   Mi motiválta Önöket abban, hogy öko pékséget hozzanak létre?rolam 1996-ban kezdtünk el bio kenyerek és bio péktermékek forgalmazásával foglalkozni. Két dolog hajtott minket: az egyik az egészséges étkezés iránti igény megteremtése, a másik célunk pedig a példamutatás a fenntartható fejlődés irányába. Fontos, hogy a termőterületeket ne tegyük tönkre, mert ez a föld az unokáinké.   21 éve kezdtek el bio gabonából készült kenyerekkel és süteményekkel foglalkozni, mitől bio a gabona? Attól bio a gabona, hogy nem lehet a termesztéséhez műtrágyát és különféle vegyszereket használni, szigorú szabályokat kell betartani. Pihentetni kell a földeket is, hogy ne merüljenek ki. A bio gabonában nincsenek allergének és káros anyagok. Tíz-tizenkétszeres az ásványi anyag tartalma, és sokféle vitamint és esszenciális aminosavakat tartalmaz, szemben a kommersz gabonákkal. A termékek gyártási folyamatai is le vannak szabályozva, amit egy nemzetközileg elismert kft. rendszeresen ellenőriz.   Mennyire keresettek ma a bio termékek? Egyre nagyobb igény van rájuk. A 2008-as válság idején visszaesett a kereslet, mert az embereknek nem volt pénzük. Mostanában azonban kezd tudatosabbá válni a vásárlók egy része, ami jó hír, hiszen sok közöttük a fiatal. Ők már jobban odafigyelnek a táplálkozásra és szerencsére egyre többen fogyasztanak bio élelmiszereket.   Mennyire foglalkoznak az emberek azzal, hogy egészséges termékeket vásároljanak?pekuzem2   Két csoport van a fogyasztóink között, az egyik, akit a különböző allergiák miatt rákényszerít az élet a termékeink fogyasztására. A másik csoport - és ezt is látjuk növekedni -, akik egyre jobban odafigyelnek, mit fogyasztanak élelmiszerként. Több trend is kialakult. Egyesek a szénhidrát bevitelt igyekeznek alacsonyan tartani, mások a gluténallergiájuk miatt keresnek speciális termékeket. Egyre többen küzdenek különböző allergiákkal, van aki a tejre, van aki a tojásra, vagy különböző növényekre érzékeny, ez rákényszeríti az érintetteket, hogy odafigyeljenek az étkezésükre. Az allergiák egyik kiváltó oka, hogy a naponta bevitt vegyszerek és  természetellenes kémiai anyagok felgyülemlenek a szervezetben. Régen kevesebb ilyen megbetegedés volt. Azt veszem észre, hogy nagyon sok olyan kozmetikai és élelmiszergyártó cég veti meg a lábát a piacon, amelyik az egészségesebb irányba mozdul el.     Saját malmukban őrlik a gabonát közvetlen a sütés előtt, ezt kevés pékség mondhatja el magáról. Miért fontos ez Önök szerint?   A fő ok, hogy a bio gabona, amit megvásárolunk, minél rövidebb úton kerüljön hozzánk, így tudjuk garantálni maximálisan a bio minősítést. A mi malmunkban csak bio gabonákat őrlünk. A  másik cél, hogy a pékek a frissen őrölt termékből tudnak dolgozni, így benne marad a lisztben az összes ásványi anyag és nyomelem, valamint a vitaminok egy része.   Mi terveznek a jövőben?malom Felfrissítjük egy kicsit a termékpalettánkat. Mint már említettem, egyre több az allergiás, az ő igényeikhez igyekszünk alkalmazkodni. Régen az élesztő nélküli kenyerek területén voltunk élharcosok. Tavaly építettünk egy új üzemet, amelynek köszönhetően teljesen gluténmentes termékeket is elő tudunk állítani. Mi nem használunk a termékeinknél tejet és tojást sem. Vannak élesztő nélküli kenyereink is. A legújabb dobásunk a szénhidrát csökkentett kenyér lesz, mert a fogyókúrázók és az inzulinrezisztenciások előszeretettel fogyasztják. Természetesen ezek is adalék és tartósítószer nélkül fognak készülni, ahogy a többi pékárunk. Érdemes megjegyezni, hogy a nem bio gluténmentes termékek is lehetnek károsak. A mi célunk azonban az, hogy egészséget támogató cipókat gyártsunk a fogyasztók számára, a cég szellemiségének megfelelően. Most fogunk kijönni egy gabonákat nem tartalmazó paleo kenyérrel, ami hatalmas divat manapság. A mi termékünk annyiból lesz más, hogy nem tartalmaz tojást sem, csak ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó anyagokat. Ez a Piszkei Öko egyik védjegye. Természetesen ez is gluténmentes lesz. Ha valaki tudatosan étkezik és van valamilyen egyéb igénye, érzékenysége, nyugodt szívvel válasszon minket, mivel a kft. zászlós hajó az egészséget támogató élelmiszerek előállítói között.    

Sárközi Jozefina

2022 Május
VHKSzCsPSz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Copyright © Hello Esztergom