Fitt csirke nyársak

2017-09-16

Fitt csirke nyársak édesburgonyákkal és mentás uborkasalátával - Juhász Veronika receptje

Hozzávalók 4 adaghoz: csirkenyárs:
  • 500 g csirkemell (lehetőleg háztáji)
  • 2 db cukkini
pác:
  • koriander
  • kis csokor menta
  • 1 db (bio) citrom leve és héja
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
édesburgonya-nyársak:
  • sárga, lila és fehér húsú édesburgonya
uborkasaláta:
  • uborka
  • fokhagyma
  • menta
  • pár csepp citrom
  • tejföl vagy joghurt
Elkészítés: A páchoz a koriandert, mentát, hagymát apróra vágjuk, belereszeljük a fokhagymát és a citrom héját, és egy nagyobb tálban összekeverjük az olajjal. A csirkemellet kisebb kockára vágjuk és min. 1 órára a pácba tesszük. Az édesburgonyákat megmossuk, és héjában rövid ideig forró vízben főzzük. Ezután kicsit vastagabb karikákra vágjuk, sózzuk, és a nyársakra húzzuk. A csirkesaslikhoz a pácból kivett csirkemell-kockákat megsózzuk, és az előzőleg zöldséghámozóval vékonyra szelt cukkinival körbeölelve egyesével a nyársra húzzuk. A saslikokat grillen készre sütjük. Az uborkasalátához az uborkát apró kockára vágjuk, és a többi hozzávalóval összekeverve tálaljuk. Juhász Veronika:      
2020 Április
VHKSzCsPSz
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Copyright © Hello Esztergom