Karfiolos rétes

2017-09-30

Karfiolos rétes - Juhász Veronika receptje

A toscanai gerinctábor egyik ebédje ihlette ezt a szintén rendkívül egyszerű és egészséges ételt. Segít belecsempészni étrendünkbe ezt a szuper zöldséget, amit mi leginkább karfiolleves és rántott karfiol formájában fogyasztunk, pedig többet érdemel. Garantáltan ízleni fog és elronthatatlan! A rétes fűszerezésének egyébként csak a fantáziánk szab határt, használd őket bátran, vagy vagy egészítsd ki bármilyen más zöldséggel! Rétes:
  • 1 fej karfiol
  • füstölt sajt
  • 1 csomag teljes kiőrlésű réteslap vagy saját készítésű tészta (én gyúrtam teljes kiőrlésű lisztből: alakor búza és zab keverékéből)
  • só, bors, kevés teljes őrlésű zab vagy rizsliszt
Elkészítés: A karfiolt vízben puhára főzzük, és még melegen leszűrjük. Ezután hozzákeverjük a lisztet és a reszelt füstölt sajtot, majd az egészet összeforgatjuk. A tésztát előkészítjük és megtöltjük. A tetejét megkenjük tejföllel elkevert tojással, és ropogósra sütjük. Harcsát sütöttem mellé, de természetesen bármilyen hallal, hússal vagy magában is megállja a helyét. Jó étvágyat!

Juhász Veronika

2020 Április
VHKSzCsPSz
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Copyright © Hello Esztergom