Kókusztejes tápiókapuding

2017-10-07

Tápiókapuding - Juhász Veronika receptje

Egy egyszerű, gyors, egészséges és nagyon finom különlegesség a mindennapokba. Akár vendégváró desszertnek is tökéletes. Mit lehet tudni erről, az elsőre talán egzotikusan hangzó pici kis golyócskáról? A manióka gyökeréből nyert keményítő egy feldolgozott formája, amit Ázsiában és Afrikában napi szinten fogyasztanak. Manapság pedig már minden hazai bio boltban beszerezhető és nem túl drága alapanyag. A változatos és egészséges étrend részét képezheti, persze ha nem esünk túlzásokba, ugyanis igen magas a tápanyag-sűrűsége. Ázsiában nagy népszerűségnek örvend a kókuszos tápiókapuding. Kókusztejes tápiókapuding Hozzávalók (4 adag)
  • 8 dkg tápiókagyöngy
  • 5 dl víz
  • 1 bio citrom héja
  • 2 dl kókusztej (rizstej, vagy aki fogyaszt tejterméket, tej)
  • glicin
  • ízesítésnek esetleg kókuszvirág cukor, nem energiaszegény, de nagyon jó ízt ad
  • vanília
  • csipet só
  • a tetejére mehet akár egy kis apró darabokra vágott gyümölcs, mandula, dió, kókuszreszelék, lekvár vagy csoki
A tápiókagyöngyöt először vízben főztem, amíg amíg átlátszó lett. Pici sót, a citrom héjat és a vaníliát tettem csak bele. Ezután öntöttem hozzá a kókusztejet és az édesítőt. Egyet forraltam rajta, majd kis tálkákba téve lehűtöttem. Egy dologra kell figyelni: ha már sűrű, ne hagyjuk a meleg tűzhelyen, mert vissza is hígulhat.
  • egy adag kalóriatartalma (hozzávetőleges adat): 200 kcal
  • szénhidrát: 26 g
Jó étvágyat!

Juhász Veronika

2020 Április
VHKSzCsPSz
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Copyright © Hello Esztergom