Édesburgonyás-gombás rakottas

2018-03-03

Manapság fő étkezést sokszor el sem tudunk képzelni hús nélkül. Ez az étel szuper alternatíva, ha kicsit szeretnénk az elfogyasztott hús mennyiséget csökkenteni. Szokás szerint egyszerű, bár a burgonyák előfőzést igényelnek, de ha a megfelelő előkészületeket megtettük, gyors is. Alapvetően egyébként az alapanyagoknak csak a képzelet szab határt, cukkinit, padlizsánt, répát, fehérrépát, tehát alapvetően bármit használhatunk.

 

 

Hozzávalók:

  • sárga vagy fehér húsú édesburgonya
  • gomba
  • rizstej
  • zabliszt
  • fokhagyma
  • mozzarella sajt

Elkészítés:

Az édesburgonyákat előfőzzük, ha kihűlt, a gombákkal együtt megtisztítjuk, felszeleteljük. Kivajazott és kilisztezett sütőedénybe rétegezzük a zöldségeket. A lisztet kevés vajon megpirítjuk és rátesszük az összezúzott fokhagymát. Sózzuk, majd felöntjük a rizsitallal. Az így főzött mártással öntjük le a zöldségeket. A tetejére reszelt mozzarella sajtot szórunk és pirosra sütjük. Sok salátával tálaljuk. Természetesen köretként is megállja a helyét.

Juhász Veronika

 

2019 Március
VHKSzCsPSz
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Copyright © Hello Esztergom