Húsvéti csibécskék

2018-03-31

Már-már hagyományosnak mondható és minden húsvétkor elkészülnek ezek a kiscsibék minálunk. Nem is adok meg igazán mennyiségeket, és az összetevők listája se kösse a kezed! Tulajdonképpen tehetsz bele bármit, amit szeretsz, ami otthon van. Szóval az elkészítésnek csak a képzelet szab határt. A gyerekek imádni fogják nemcsak megenni, hanem elkészíteni is. Kicsit szöszmötölős, de ilyenkor igazán megengedhetjük magunknak.

 

 

Hozzávalók:

  • keményre főtt tojás
  • natúr vagy tormás sajtkrém
  • kevés majonéz
  • mustár
  • újhagyma
  • só, bors
  • madárbegy saláta


Díszítéshez:

  • szeletelt sajt
  • répa
  • sáfrányos szeklice
  • egész fekete bors


Elkészítés:

A megpucolt főtt tojások laposabb végét levágjuk, és a tojások sárgáját óvatosan eltávolítjuk. Elkészítjük a tojáskrémet. A tojások sárgáját a többi hozzávalóval aprítógépbe tesszük és simára turmixoljuk. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl lágy a krém! Ha mégis úgy alakul, kevés zselatinnal fixálhatjuk. 

A szeletelt sajtból pogácsaszaggatóval kis köröket szaggatunk és félbe vágjuk, ez lesz a csibe szárnya. A répát mepucoljuk és vékonyan felszeleteljük, majd a szeleteket 4 körcikkbe vágjuk. Ez lesz a csibe csőre. Előkészítjük az egész szemes borsot, ez lesz a szeme, és a sáfrányos szeklicét, ez lesz a taraja. A tojáskrémet habzsákba töltjük, és a csibékbe nyomjuk, majd egy salátával bélelt tálra állítjuk öket. 

Jó kézműveskedést és jó étvágyat!

Juhász Veronika


 

2019 Május
VHKSzCsPSz
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Copyright © Hello Esztergom