Csicseriborsó gyros

2018-05-27

Húsmentesen is nagyon finom, a gyros ízvilágát teljesen visszaadó ételt készíhetünk, ha a húst csicseriborsóra cseréljük. Azt nem mondom hogy megtévesztésig hasonlít a húsos verzióra, így ha nagy húsfogyasztóknak kínáljuk, inkább ne hívjuk gyrosnak...

 

Hozzávalók:

  • 2 nagy üveg csicseriborsó
  • fokhagymapor
  • hagymapor
  • oregánó
  • pirospaprika
  • rozmaring

Tzaziki:

  • uborka
  • fokhagyma
  • natúr görögjoghurt

Saláta, paradicsom, hagyma, uborka, vagy bármilyen zöldség ízlés szerint.

Pita vagy gerezdekre vágott sült újkrumpli.

Elkészítés:

A lecsöpögtetett csicseriborsót a fűszerekkel és kevés olajjal jó alaposan elkeverjük, és egy sütőpapírral bélelt gáztepsiben elterítjük. Kb. 200 fokon és kb. 10-15 percig sütjük. De figyeljünk, ne süssük túl, mert száraz lesz. Közben elkészítjük a tzatzikit. Lereszeljük az uborkát, sózzuk, majd ha levet eresztett, kinyomkodjuk a fölösleges vizet, hozzáadjuk a fokhagymát, a joghurtot, majd egy kevés citromlével is ízesíthetjük. A pitákat megpirítjuk és belerakjuk a zöldségeket, ezután jöhet a tzatziki, a csicseriborsó végül még egy kis tzatziki.

Jó étvágyat!

Juhász Veronika

2019 Május
VHKSzCsPSz
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Copyright © Hello Esztergom