Epres-fehércsokis-ricottás piskótatekercs

2018-06-16

Igazán mutatós, gusztusos, egyszerű és egészséges süteményt sütöttem. A piskóta zabliszttel készült, édesítőnek szőlőcukrot használtam. A ricottától fehérjedús és könnyed lesz a sütemény. Nem kell az eperhez ragaszkodni az elkészítésekor! Bármilyen szezonális bogyós gyümölccsel biztos lesz a siker!

 

 

Hozzávalók:

A krémhez:

  • 30 dkg eper (áfonya, málna, ribizli akár vegyesen)
  • 2 doboz ricotta
  • 1 csomag zselatin fix
  • vanília
  • 2-3 evőkanál szőlőcukor
  • csipet só
  • fél tábla apró darabokra vágott fehércsoki

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál zabliszt
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • szőlőcukor
  • csipet só
  • csipet szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál rizsecet vagy citromlé

Elkészítés:

A piskótához a sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kevés cukorral, valamint az ecettel kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk és óvatosan a fehérje habhoz forgatjuk. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát elkeverjük, és kanalanként a habbal összeforgatjuk. A tepsiben elsimítjuk, majd kb. 10 perc alatt készre sütjük.

A krémhez az epret megtisztítjuk és kockára vágjuk. Az összes hozzávalót kikeverjük, végül hozzáadjuk az epret és a csokit, amivel már csak keveset keverjük, hogy ne törjön. A kihűlt piskótát ezzel a krémmel kenjük meg, és tekerjük fel, viszonylag szorosan. Tálalás előtt néhány órát érdemes hűtőben tárolni.

Friss gyümölccsel tálaljuk!

Jó étvágyat!

Juhász Veronika

 

2019 Február
VHKSzCsPSz
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Copyright © Hello Esztergom