Almás-vaníliás sütemény sütés nélkül

2018-07-28

A nyári almák megjelenésével eljön az almás sütemények ideje. A finom, édes almákból valóban hozzáadott cukor nélkül készíthetünk rendkívül finom és változatos süteményeket. Ha már unod az almáspitét vagy nincs kedved sütni, ez a recept neked való lesz.

 

 

Hozzávalók:

  • hámozott reszelt alma
  • két csomag vaníliás puding por
  • pektin
  • szőlőcukor
  • egy csomag keksz (én az Aldiban kapható quinoa-amaránt-chia magos kekszet használtam)
  • kevés vaj
  • tejszín
  • zselatin fix

Elkészítés:
Az almákat lereszeljük, és kevés citromlével megpároljuk. Amikor levet ereszt, megszórjuk pektinnel és tovább pároljuk. Egy csomag vaníliás puding port is adhatunk hozzá, ekkor az egészet felfőzzük. A vaníliás pudingot a szokott módon elkészítjük, de egy picit sűrűbbre főzzük. Egy doboz tejszínt és a zselatint összekeverjük. A kekszet egy kevés vajjal aprítógépben morzsásra aprítjuk. Innen már csak az összeállítás van hátra. Egy sütőformát sütőpapírral kibélelünk, ebbe szórjuk a kekszmorzsa felét. Erre simítjuk az elkészült, még meleg vaníliás pudingot. A következő réteg az almás réteg lesz, majd ennek a tetejére a tejszínes réteg következik. Ennek az egésznek a tetejére pedig a maradék kekszmorzsát szórjuk.
Néhány órára hűtőbe tesszük, így az egész szépen összeáll.

Szépen szeletelhető, nagyon-nagyon finom sütit kapunk.

Jó étvágyat!

Juhász Veronika


 

2019 Június
VHKSzCsPSz
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Copyright © Hello Esztergom