2018-07-28
A nyári almák megjelenésével eljön az almás sütemények ideje. A finom, édes almákból valóban hozzáadott cukor nélkül készíthetünk rendkívül finom és változatos süteményeket. Ha már unod az almáspitét vagy nincs kedved sütni, ez a recept neked való lesz.
Hozzávalók:
Elkészítés: Az almákat lereszeljük, és kevés citromlével megpároljuk. Amikor levet ereszt, megszórjuk pektinnel és tovább pároljuk. Egy csomag vaníliás puding port is adhatunk hozzá, ekkor az egészet felfőzzük. A vaníliás pudingot a szokott módon elkészítjük, de egy picit sűrűbbre főzzük. Egy doboz tejszínt és a zselatint összekeverjük. A kekszet egy kevés vajjal aprítógépben morzsásra aprítjuk. Innen már csak az összeállítás van hátra. Egy sütőformát sütőpapírral kibélelünk, ebbe szórjuk a kekszmorzsa felét. Erre simítjuk az elkészült, még meleg vaníliás pudingot. A következő réteg az almás réteg lesz, majd ennek a tetejére a tejszínes réteg következik. Ennek az egésznek a tetejére pedig a maradék kekszmorzsát szórjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük, így az egész szépen összeáll.
Szépen szeletelhető, nagyon-nagyon finom sütit kapunk.
Jó étvágyat!
Juhász Veronika