2018-08-04
Ez az ebéd volt a cukkini szezon legjobbja. Aki termesztett már cukkinit, az tudja, hogy minden évben eljön az az időszak, amikor valószínűtlenül sok cukkini terem. Ilyenkor azt sem tudod, hogy mihez kezdj vele... A mai ebéd is egy ilyen szituáció eredményeként született. Rengeteg cukkini kell hozzá, iszonyatosan egyszerű, brutálisan finom, az egész család szeretni fogja, és nagyon hamar elkészül.
Hozzávalók:
Elkészítés: A cukkinit hámozd meg és reszeld le, majd egy serpenyőben megsózva kezd el párolni! Még nem kell teljesen puhának lennie, amikor add hozzá a megpucolt, zúzott fokhagymát. Közben főzd ki a tésztát! Amikor a cukkini már viszonylag puha, kevés liszttel megszórod, és nagyon kevés tejszínt vagy bármilyen növényi tejszínt öntesz hozzá. Egy picit rottyantod, és hozzáadod a kifőtt tésztát. Jól elkevered, majd egy kivajazott, lisztezett tálba öntöd. Ha ez megvan, a tetejét reszelt sajttal szórd meg, majd előmelegített sütőben kb.10-15 perc alatt süsd pirosra!
Az egész elkészítésének egyébként csak a képzelet szabhat határt, mert bármit beletehetsz, amit otthon találsz: parmezán sajt, paradicsom, aszalt paradicsom, olajbogyó, hús, bármi... A legjobb benne, ha egy olyan krémes szószt tudnál készíteni a tésztára, ami viszonylag zsír és szénhidrát szegény, így kalóriaszegény is. Hipp-hopp olyan jó kis kaját lehet kerekíteni, hogy még a gyerekek is imádni fogják a cukkinit.
Jó étvágyát!
Juhász Veronika