Az Ízek-Korok-Hangulatok fesztivál teljes programja

2018-09-06

2018. szeptember 7-én, pénteken kezdődik a háromnapos Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál Esztergomban a Mindszenty téren, a Kis-Duna sétányon, valamint az Erzsébet parkban. A fesztivál kiemelt programja az Esztergom Étele Főzőverseny, amelyen Buday Péter mesterszakács véleményezi az elkészült gasztronómiai különlegességeket, amelyek közül a legjobb elnyeri az Esztergom Étele 2018 kitüntető címet, készítője pedig a 200 000 Ft-os fődíjat. Koncertekkel, hagyományőrző bemutatókkal, vásártérrel és gyerekprogramokkal találkozhatnak a fesztiválozók Esztergom egyik legnépszerűbb rendezvénysorozatán. A részletes programról itt olvashat:

 

 

Szeptember 7. (péntek)

NAGYSZÍNPAD

 • 17:00

FÁK ALATT ZENEKAR
Magyar alter-gyökerek, lendületes indie-törzs és virgonc hegedű-lombkorona fonja körbe a Fák Alatt Zenekar munkásságát. A négyes népzenei motívumokkal gazdagított, Szabó Balázs Bandáját idéző örömzenéjét egy interjú során találóan “bölcsészdance”-ként definiálták, ami a lehető legtökéletesebben lefesti olykor bormámoros, fellegek felett járó, máskor merengő, morfondírozó, szövegcentrikus dalaikat.

 • 18:30

BLUES COMPANY
20 évvel ezelőtt Szabó Blöró Pityu – az akkori Deák Bill Blues Band dobosa – kivált a zenekarból, és megalapította a Blues Companyt. 2000-ben elkészült az első albumuk egy nem akármilyen nótával, a Kispiriccsel! Innentől kezdve nem volt megállás, a zenekar terjedni kezdett és jöttek a lemezek sorban. Ma már az ország legnépszerűbb motoros zenekarának számítanak, és még nincs vége!

 • 21:00

SUPERNEM
A Supernem egy magyar rock/punk rock együttes. A zenekart 2002-ben alapította Papp Szabolcs énekes/basszusgitáros, Pulius Tibor gitáros, és Mózsik Imre dobos. Az együttes 2011-ig az eredeti felállásban zenélt, ekkor csatlakozott hozzájuk Kubányi Bálint billentyűs. Rendszeres fellépői a magyarországi rock kluboknak és fesztiváloknak.

ERZSÉBET PARK

MINDENNAPI ÉLET MÁTYÁS KIRÁLY KORÁBAN
Hagyományőrzők segítségével ismerkedhetnek meg a fesztiválozók Mátyás király korával, a 15. század különlegességeivel. Megjelenik a híres zsoldos sereg, kor és viselet­történeti, valamint lövészeti bemutatóval, gyalogos lemezpáncélos párbajokkal várják az érdeklődőket. A kulturális és művészeti bemutatókban kézművesség, udvari vívás, zsonglőrködés, tánc és élőzene jelenik meg.

ÁLLANDÓ PROGRAMOK
Vásári forgatag, középkori gyereksarok, népi játékok, kosárhinta, szalmadühöngő, kézműves foglalkozás (papírkorona és várkészítés, só-liszt gyurmázás)

 

Szeptember 8. (szombat)

NAGYSZÍNPAD

 • 14:00

BOLONDÓCI BOLDIZSÁR
Interaktív, zenés mesejáték Mátyás király udvari bolondjáról, a Napraforgó Meseszínház előadásában. Szülei papnak szánták Boldizsárt, de ő hazaszökik, sokkal jobban érdekli a bolondozás és a lustálkodás. Azt állítja magáról, hogy ő még a királynál is okosabb, neki már nem kell tanulni.

 • 16:00

BLUES AND ROLL
A csolnoki zenekar repertoárján szerepel például Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Eric Clapton, The Doors és az AC/DC, de emellett saját szerzeményeket is játszanak koncertjeiken.

 • 19:00

ESZTERGOM ÉTELE 2018 – EREDMÉNYHIRDETÉS
Az Esztergom Étele 2018 ünnepélyes eredményhirdetésére és a díjak átadására a színpadon kerül sor.

 • 20:00

I LOVE RETRO PARTY - FIESTA, BESTIÁK, UFO UPDATE, V-TECH, DESPERADO
A ’80-as, ’90-es és a 2000-es évek legnagyobb kedvenceinek show műsora!
BanDJ
ILR Tánckar
Fiesta – Csordás Tibivel
A Fiesta két tagja, Knapik Tamás és Csordás Tibor már régebb óta egyedül zenélt, amikor 1999 végén úgy gondolták, tesznek egy kísérletet a tradicionális latin-amerikai zene megkedveltetésére hazánkban. A formációnak a Fiesta nevet adták és 2000 januárjában forgatták le első videoklipjüket a Meddig tart című dalból.
Bestiák
Tizenöt évvel a feloszlás után, ismét hódító útjára indult a Bestiák 2017-ben. Az egykor népszerű lánycsapat tagja, Somorjai Ilona – Miss Bee – úgy döntött, meglovagolja a retróimádat új korszakát, leporolja a régi dalokat, és színpadra állítja a formációt.
UFO Update
Olyan slágerek fűződnek az UFO nevéhez, mint a "Nyár van, a "Napolaj", a Karibi party", a "Tarzan", az "Akarok egy férfit" vagy a "Párizsi lány". Varga Zsolt, az eredeti formáció akkor még piros tüske hajjal fellépő frontembere 2010-ben újjáalakította a formációt, majd 2014-ben az egész pop csapatot.
V-Tech
A legendás V-Tech zenekart Kefir és Szamóca 1998-ban alapította, és minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az eltelt évek alatt hamar Magyarország egyik legsikeresebb zenei produkciójává nőtték ki magukat.
Desperado
Négyszeres arany és kétszeres platinalemezes zenekar. Kétszer is az év legjobb pop-dance csapata lett a Transylvanian Music Awards-on: 2012-ben és 2013-ban. 2004-es magyarországi elismerés után Romániában is – elnyerve az év zenekara címet.

ERZSÉBET PARK

IV. VADÁSZ – HAGYOMÁNYŐRZŐ NAP
Az Ister Granum Vadász-Hagyományőrző Sport Egyesület idén is számos különleges programmal, többek között vadállat-bemutatóval és finom vadételekkel várja a fesztiválozókat az Erzsébet parkban.

 • 13:00

HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLETEK FELVONULÁSA
Hagyományőrző egyesületek korhű öltözékben vonulnak fel a Kis-Duna sétányon, az Erzsébet parkban és a városban.

 • 14:50

ESZTERGOM ÉTELE 2018 – MEGNYITÓ
Az Erzsébet parkban zajló gasztronómiai verseny ünnepélyes megnyitója.

 • 15:00

ESZTERGOM ÉTELE 2018 – VERSENY
Az Esztergom Étele 2018 nem csupán egy főzőverseny, a város legjobb ételét keressük minden évben. A rendezvény során számos gasztronómiai különlegesség született már, a versenyzők kreativitását mások mellett Buday Péter mesterszakács bírálja. A népszerű program remek kikapcsolódási és szórakozási lehetőség családoknak, baráti társaságoknak, tulajdonképpen bárkinek!

 

Szeptember 9. (vasárnap)

NAGYSZÍNPAD

 • 14:00

MARCHING JAZZ BAND
Senki ne lepődjön meg, ha a vásártéren egyszer csak trombita és dobszó üti meg a fülét, a Marching Jazz Band ugyanis felvonulással is készül a fesztiválra. Csatlakozzanak a menethez, a koncerthez vezeti majd Önöket! Mosolyogjanak és perdüljenek táncra!

 • 16:00

CSÓTÁNYDZSÓ
A CsótányDzsó a világ egyetlen négy tagú rock n roll triója, de ezúttal a CstDzs Spetziel kvartettjével hozzák el saját dalaikat. Tábortűzön hevített swing morzsák, rock n roll szósszal nyakon öntve. Ezt fogyasztja minden rendes fül!

 • 18:00

MARBLE MIST
Magukat egy indie rock zenekarnak tartják, de sokszor kísérleteznek más stílusokra jellemző dallamok és ritmusok kipróbálásával. A Tainted Love a készülő nagylemezük első single-je, amelyet az Origo hangstúdióban készítettek Beke István (Ivan & The Parazol) és Cserny Kálmán ’Bogi’ közreműködésével.

 • 21:00

MAGNA CUM LAUDE
A Magna Cum Laude zenekar 1999 nyarán, Mezőtúron alakult gyulai zeneszerető barátokból. Egy hónapon át tartó huzamosabb próbaidőszakot követően a zenekar egy országos tehetségkutatón mérette meg magát. A versenyt a zenekar megnyerte. Három nap alatt elkészült az első négy számot tartalmazó demó felvétel, melyet egy féléves keresés után eljuttattak a nagyobb kiadókhoz. Azóta töretlen sikernek örvendenek több százezres rajongótáboruk előtt.

ERZSÉBET PARK

 • 13:00

HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLETEK FELVONULÁSA
Hagyományőrző egyesületek korhű öltözékben vonulnak fel a Kis-Duna sétányon, az Erzsébet parkban és a városban.

2019 Április
VHKSzCsPSz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Copyright © Hello Esztergom