Találkozások önmagammal

2018-10-09

A Szép magyar komédia díszbemutatója előtt sem pihen a Babits Mihály Kamaraszínház: október 5-én a budapesti Óvóhelyen tartották az évad második bemutatójának, Vörös István Találkozások önmagammal c. művének olvasópróbáját. Az ősbemutató november 9-én 19 órakor lesz Esztergomban a Művelődés Háza színháztermében.

 

 

Az előadásról: 

Vörös István:
TALÁLKOZÁSOK ÖNMAGAMMAL


Játsszák: Bacsa Ildikó és Kéner Gabriella
Zene: Ágoston Máté
Videó: Mudrák Tamás, Steindl Ábel
Rendező: Kaj Ádám

Miért ne lehetne eljátszani egy belső találkozás történetét? Miért ne épülhetne ilyen jelenetek sorából egy teljes önfeltárás, a személyiség élveboncolása. A két színésznő ugyanazt az embert játssza, de nem ugyanazt az ént. Korántsem a tudathasadás bemutatása a cél. Szó sincs itt ilyesmiről. Egy normális, de talán az átlagosnál több problémával terhelt személyiség viviszekcjára teszünk kísérletet. Nem tudathasadás, de a tudatalattiba besöpört, és feldolgozni nem tudott dolgok mégiscsak elkezdik élni a saját életüket. Témánk tehát a tudatalatti, és az ahhoz való viszonyunk? Igen is, nem is. Meg kell tudnunk, mi van a tudatalattiban? Nem mindig.

A darabunk esetében azonban egy elhallgatott, elfelejtett történet titkai bontakoznak ki, és a nyomozás szinte egy krimi ritmusát veszi fel. Bűncselekmény is van, és gyanúsan nincs gyanúsított. De a józan én nyomozóvá lép elő, hogy föltárja saját múltjának sötét foltjait és így mind a kettőjüket eljuttassa a katartikus önmegértéshez, vagyis az egymásra találáshoz, és az egymás árnyékába való beolvadáshoz.

Kaj Ádám társulatvezető-rendező

2019 Június
VHKSzCsPSz
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Copyright © Hello Esztergom