Találkozások önmagammal - A Babits Kamaraszínház újabb ősbemutatója

2018-11-08

2018. november 9-én, pénteken 19 órakor az esztergomi  Művelődés Háza kamaratermében tartja a Babits Mihály Kamaraszínház Vörös István: Találkozások önmagammal című művének ősbemutatóját Bacsa Ildikó és Kéner Gabi főszereplésével. 

 

 

Az előadásról:

 

Mért ne lehetne eljátszani egy belső találkozás történetét? Mért ne épülhetne ilyen jelenetek sorából egy teljes önfeltárás, a személyiség élveboncolása.  A két színésznő ugyanazt az embert játssza, de nem ugyanazt az ént. Korántsem a tudathasadás bemutatása a cél. Szó sincs itt ilyesmiről. Egy normális, de talán az átlagosnál több problémával terhelt személyiség viviszekciójára teszünk kísérletet. Nem tudathasadás, de a tudatalattiba besöpört, és feldolgozni nem tudott dolgok mégiscsak elkezdik élni a saját életüket. Témánk tehát a tudatalatti, és az ahhoz való viszonyunk?
Igen is, nem is. 
Meg kell tudnunk, mi van a tudatalattiban? Nem mindig.
A darabunk esetében azonban egy elhallgatott, elfelejtett történet titkai bontakoznak ki, és a nyomozás szinte egy krimi ritmusát veszi fel. Bűncselekmény is van, és gyanúsan nincs gyanúsított. De a józan én nyomozóvá lép elő, hogy föltárja saját múltjának sötét foltjait és így mind a kettőjüket eljuttassa a katartikus önmegértéshez, vagyis az egymásra találáshoz, és az egymás árnyékába való beolvadáshoz.
 

 

Vörös István:
TALÁLKOZÁSOK ÖNMAGAMMAL

Játsszák: Bacsa Ildikó és Kéner Gabriella

Zene: Ágoston Máté
Videó: Mudrák Tamás, Steindl Ábel
Fény/hang: Kovács Vince, Vincze Péter
A rendező munkatársa: Vereckei Kata

Rendezte: Kaj Ádám  

Az előadás előzetese:
https://www.youtube.com/watch?v=72PQrgihZIY

Az előadásban videójeleneteket is vetítünk, melyek egyikéhez a Vaszary Kolos Kórház adta a forgatási helyszínt.
 

2020 Február
VHKSzCsPSz
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
Copyright © Hello Esztergom