A Babits Mihály Kamaraszínház jövő évi produkciói

2018-12-17

A Babits Mihály Kamaraszínház jövő évi produkcióinak tervezete:

 

 

Lackfi János - Vörös István:
APÁM KAKASA

Acsai Roland:
TEA ÉS TEÓ (ősbemutató)

Madách Imre:
AZ EMBER TRAGÉDIÁJA
és
Arany János:
A JÓKA ÖRDÖGE

Petőfi Sándor:
AZ APOSTOL

Babits Mihály:
BARACKVIRÁG

Jaroslav Hašek:
ŠVEJK

A Társulatról: 

A Babits Mihály Kamaratársulatot 2017. május 24-én alapítottuk meg azzal a nem titkolt céllal, hogy Esztergomnak és a régiónak (a felvidéki tömb- és szórványmagyarságot is beleértve) állandó kamaraszínháza legyen. Az alapítók Kaj Ádám rendező és társulatvezető, Kéner Gabriella, Maronka Csilla, Báhner Péter és Sorbán Csaba színművészek, Hollós Gábor rendező, Pipei Borbála látványtervező, Pásztó András és Szemes Péter dramaturgok, Vörös István író, költő, egyetemi tanár, valamint Braun Barna pr-marketing és kreatív munkatárs. A társulat szakmai mentorai: Bodolay Géza és Sándor János rendezők. A társulatnak a Művelődés Háza Esztergom ad otthont.

Habár a társulat hivatalosan 2017-ben alakult, már 2016 óta játssza előadásait, és azóta több fesztiválon is megfordult (ZAKO, Pannon Pódium, Vallai Fesztivál, Tisacra, Tisza Teátrum). A társulat fontosnak érzi a kortárs magyar dráma ügyét, ugyanakkor nyitni szeretne a visegrádi országok drámairodalma felé is. A színházalapítással az is a célunk, hogy elérjük és megszólítsuk a felnövekvő generációt. Párkány és a környék magyar lakossága számára pedig lehetőséget szeretnénk biztosítani, hogy helyben, az anyanyelvén juthasson hozzá színházi élményekhez.

A névválasztás nem véletlen. Babits Mihálynak köszönhetően a kor legjelentősebb művészei fordultak meg a városban. Szeretnénk, ha Esztergom újra felkerülne a kulturális térképre, és Magyarország első városa újra az ország egyik szellemi fővárosa legyen. Hogy Esztergomnak ne csak múltja, de jövője is legyen.

2022 November
VHKSzCsPSz
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Copyright © Hello Esztergom