Karácsonyi keksz

2018-12-22

Karácsonyi hangulat mandulás-narancsos-vaníliás kekszecskékkel

 

 

Hozzávalók:

  • 200 g zabliszt
  • 100 g rizsliszt
  • 50 g zabpehely
  • 150 g darált mandula
  • 200 g hideg vaj
  • 1 tojás
  • vanília paszta
  • 1 narancs leve
  • 1 narancs héja (bio)
  • szőlőcukor

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat és a hideg vajat aprítógépben morzsás állagúra keverjük. Ehhez adjuk hozzá a tojást, a vaníliát, a narancs héját reszelve és a levét. A tészta állaga puha, de jól formázható kell, hogy legyen. A narancs mérete befolyásolja, hogy mennyire lesz nedves a tészta, ha kell igazítsunk az állagán kis darált mandula vagy folyadék hozzáadásával! A tésztát legalább 15-20 percig pihentetjük a hűtőszekrényben, majd nyújtás előtt, a hűtőből kivéve újabb 10-15 percet. Vékonyra nyújtjuk, és a karácsonyi hangulatnak megfelelő formákkal kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg éppenhogy barnulni kezd. Vigyázzunk, mert gyorsan sül és könnyen megbarnul!

Jó étvágyat!

Juhász Veronika

 

2020 Augusztus
VHKSzCsPSz
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Copyright © Hello Esztergom