Karácsonyi keksz

2018-12-22

Karácsonyi hangulat mandulás-narancsos-vaníliás kekszecskékkel

 

 

Hozzávalók:

  • 200 g zabliszt
  • 100 g rizsliszt
  • 50 g zabpehely
  • 150 g darált mandula
  • 200 g hideg vaj
  • 1 tojás
  • vanília paszta
  • 1 narancs leve
  • 1 narancs héja (bio)
  • szőlőcukor

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat és a hideg vajat aprítógépben morzsás állagúra keverjük. Ehhez adjuk hozzá a tojást, a vaníliát, a narancs héját reszelve és a levét. A tészta állaga puha, de jól formázható kell, hogy legyen. A narancs mérete befolyásolja, hogy mennyire lesz nedves a tészta, ha kell igazítsunk az állagán kis darált mandula vagy folyadék hozzáadásával! A tésztát legalább 15-20 percig pihentetjük a hűtőszekrényben, majd nyújtás előtt, a hűtőből kivéve újabb 10-15 percet. Vékonyra nyújtjuk, és a karácsonyi hangulatnak megfelelő formákkal kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg éppenhogy barnulni kezd. Vigyázzunk, mert gyorsan sül és könnyen megbarnul!

Jó étvágyat!

Juhász Veronika

 

2019 December
VHKSzCsPSz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Copyright © Hello Esztergom