2018-12-22
Karácsonyi hangulat mandulás-narancsos-vaníliás kekszecskékkel
Hozzávalók:
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat és a hideg vajat aprítógépben morzsás állagúra keverjük. Ehhez adjuk hozzá a tojást, a vaníliát, a narancs héját reszelve és a levét. A tészta állaga puha, de jól formázható kell, hogy legyen. A narancs mérete befolyásolja, hogy mennyire lesz nedves a tészta, ha kell igazítsunk az állagán kis darált mandula vagy folyadék hozzáadásával! A tésztát legalább 15-20 percig pihentetjük a hűtőszekrényben, majd nyújtás előtt, a hűtőből kivéve újabb 10-15 percet. Vékonyra nyújtjuk, és a karácsonyi hangulatnak megfelelő formákkal kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg éppenhogy barnulni kezd. Vigyázzunk, mert gyorsan sül és könnyen megbarnul!
Jó étvágyat!
Juhász Veronika