Karácsonyi keksz

2018-12-22

Karácsonyi hangulat mandulás-narancsos-vaníliás kekszecskékkel

 

 

Hozzávalók:

  • 200 g zabliszt
  • 100 g rizsliszt
  • 50 g zabpehely
  • 150 g darált mandula
  • 200 g hideg vaj
  • 1 tojás
  • vanília paszta
  • 1 narancs leve
  • 1 narancs héja (bio)
  • szőlőcukor

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat és a hideg vajat aprítógépben morzsás állagúra keverjük. Ehhez adjuk hozzá a tojást, a vaníliát, a narancs héját reszelve és a levét. A tészta állaga puha, de jól formázható kell, hogy legyen. A narancs mérete befolyásolja, hogy mennyire lesz nedves a tészta, ha kell igazítsunk az állagán kis darált mandula vagy folyadék hozzáadásával! A tésztát legalább 15-20 percig pihentetjük a hűtőszekrényben, majd nyújtás előtt, a hűtőből kivéve újabb 10-15 percet. Vékonyra nyújtjuk, és a karácsonyi hangulatnak megfelelő formákkal kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg éppenhogy barnulni kezd. Vigyázzunk, mert gyorsan sül és könnyen megbarnul!

Jó étvágyat!

Juhász Veronika

 

2019 Október
VHKSzCsPSz
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Copyright © Hello Esztergom